Skräcktema

FÖRE:


EFTER:


På den här bildlektionen har vi arbetat med att göra skräckbilder. Min föreställer mig själv när jag ligger i badkaret och typ blöder från ögonen och är blek.

Jag använde min egna kamera (Canon EOS 450D) och använde en självutlösare som är som en fjärrkontroll och jobbade ensam, jag tog bilden några dagar innan uppgiften för att kunna redigera en längre tid.

Jag redigerade den i Picnik (http://www.picnik.com/) och höjde kontrasterna, ändrade färgerna lite och målade på blod.


Utvärdering: BILD

1. Reflektera över hur du har upplevt bilduppgiften och ditt arbete.
Hur gick processen: val av bild, skiss, färg och slutresultat?
Jag tycker att det var svårt att välja bild eftersom vi inte riktigt målat på det här sättet innan, så jag tog en bild jag tyckte passade in på hur jag föredrar att måla, istället för att måla objekt så valde jag att fokusera mer på färgerna. Slutresultatet blev fint och ser ganska intensivt ut med den starka orangea.


2. Hur blev bilden/bilderna?
Jag tycker att min bild blev bra och liknade den ursprungliga bilden i både färger och form. 
Vad är du mest nöjd med?
Jag är mest nöjd med att den liknar den ursprungliga bilden och att jag klarade bra att använda flera färger för att skapa en helhet.
Vad kunde du ha gjort bättre? Jag tycker att jag kunde ha gjort bättre längst ner på bilden, där det liknar något slags vatten, kanske en flod. Jag kunde ha lagt mer tid på det och studerat ursprungsbilden bättre.

3. Vad har du lärt dig?
Jag har lärt mig att använda fler färger än bara två, även fast bilden består mest av orange och svart, så blandade jag i lite lila, röd och grå, och det blev bra.


RSS 2.0